tisdag 12 juli 2011

Marie Bergman-stipendiet

Visit Mälardalen instiftar
Marie Bergman-stipendiet
- att både kunna underhålla och hålla under
Om att både kunna leverera och samtidigt ha förmågan att förvalta sin karriär utan att förlora sig själv.








foto: Ulla Montan


Visit Mälardalen instiftar Marie Bergman-stipendiet i samverkan med Marie Bergman för att stötta artister/entreprenörer i musikbranschen. Stipendiaten får stöd både i sitt kreativa arbete och i sitt företagande. Genom arbetsstipendiet får stipendiaten möjlighet till en studioinspelning och kunskap om musikbranschen och samtidigt kännedom om entreprenörskap, it-infrastruktur och tillväxt. Syftet är att stipendiaten ska erbjudas verktyg för att arbeta med sittmusikaliska uttryck och samtidigt bli en god entreprenör.

Marie Bergman-stipendiet är ett icke sökbart arbetsstipendium som delas ut årligen till en person som är verksam både som artist och kompositör och innehåller följande:
- ett personligt möte hemma hos Marie Bergman
- en dag i Lasse Englunds studio
- stöd från Exportrådet via Visit Mälardalen
- stöd från Nyföretagarcentrum via Visit Mälardalen
- en statyett från Bro Glasbruk

Stipendiaten ska ha:
- koll på sitt instrument: både sin röst och sitt ackompanjerande instrument.
- ett medmänskligt engagemang, kunna beröra och samtidigt skapa bra musik som svänger
- ett starkt personligt uttryck i en värld som blir mer och mer likriktad
- förmågan att berätta en historia

Stipendiater
2011: Anna Stadling

Marie Bergman är enfolkkär artist som varit verksam i över 40 år och var en av deförsta att introducera singer/songwriter genren i Sverige. Hon ären förebild för många kvinnor i en mansdominerad bransch där ävende flesta stipendier som delas ut är instiftade för att hyllahennes manliga kollegor. Det är därför hög tid för instiftandetav hennes alldeles egna stipendium!

Visit Mälardalen är ettvarumärke som samlar professionella entreprenörer och företagareinom handel och besöksnäring genom abonnemangsservice, nätverkandeoch evenemangsproduktion. Visit Mälardalen erbjuder enmöjlighetsskapande struktur för kvinnors och mäns företagande isamverkan. Innovation, entreprenörskap, it-infrastruktur, tillväxt.Varumärket Visit Mälardalen ägs av SweVisit AB.

Några av de som uppmärksammat stipendiet: Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Metro, Göteborgs Posten, Västerviks-Tidningen, Rockfile Media, Corren, MTA Production, Norrköpings Tidning, Norrbottens-Kuriren, allehanda.se, Hela Gotland, Västerbottens-Kuriren, Senaste Nöjesnytt, Västmanlands läns tidning, Hallandsposten, Norrköpings Nyheter, Bohusläningen, Öresundstidningar, Hallands Nyheter

Inga kommentarer: